Bina Dana Pencen Dengan Hanya RM2000

Pagi tadi discuss dengan partner Abang Long tentang membina dana pencen pelanggan kami.

Ada diantara pelanggan kami yang bekerja sendiri dan tiada simpanan KWSP seperti orang bergaji bulanan.

Simpanan amat penting untuk hari tua. So kami duduk sambil menggunakan financial calculator  apps yang memang boleh di download dengan percuma.

So jika seorang usahawan yang berusia 30 tahun mula menyimpan sebanyak RM2000 sebulan selama 5 tahun. Kemudian dia tak menyimpan lagi untuk tempoh 10 tahun lagi. So duit RM2000 tu dia boleh lah start enjoy pada usia 35 tahun. Tak perlu nak simpan bulanan lagi dah.

Agaknya berapa jumlah simpanan yang akan diperolehi ushawan tersebut.

Jom kita kira.

Simpanan bulanan    = RM2000

Tempoh                          = 5 tahun (60 bulan)

% Dividen                      = 9%

Jumlah simpanan yang terkumpul selama 5 tahun tersebut =

RM 153,620.24

Jika duit ini di simpan untuk tempoh 15 tahun lagi sehingga ushawan ini berusia 50 tahun maka ushawan tersebut akan memiliki =

 RM 559,559.03

Oklah juga kan 5 tahun simpanan secara bulanan dan 15 tahun perap duit yang dahh disimpan. Duit bulanan tu dah boleh bayar duit Honda Accordad or Mazda CX 5 or enjoy baru lah balance…

Malah bukan itu saja mereka juga dapat perlindungan takaful secara percuma lebih RM1 juta.

Ya PERCUMA tanpa bayaran tetap bulanan. Hanya simpanan yang berkelayakkan.

Nak tau lebih jom lepak dengan Abang Long dan kita plan apa yang boleh anda mulakan.

Tak banyak sikit lama-lama banyak lah.

 

8 Bulan Dah Capai Agency Supervisor

Dalam tempoh 8 bulan aje dah tercapai pangkat sebagai Agency Supervisor.

Pada asalnya memang tak terfikir pasal pangkat cuma nak buat extra income aje sebab nak tingkatkan pendapatan keluarga.

Dia ni Abang Long cakap terus teranglah memang details orang nya dan fact and figure punya orang. Ya lah Engineer kan😆😆

Abang Long ingat Abang Long suruh dia cari sales dulu nanti baru nampak dan belajar lebih jelas.

Less than 1 year rezeki anak. Seronok bila abang long tengok dia dah merasa income 5 angka.
Sebenarnya tak susah nak buat unit trust ni. Bukan itu saja malah top 5 new utc nationwide…. Fuh power.

Tahniah Rafidi Rahman. Perjalanan anda masih jauh kejayaan makin hampir teruskan langkah anda. Moga berjaya.

Abang Long bangga bila anak didik Abang Long berjaya dengan lebih cepat. Kerjaya ni nak naik pangkat tak perlu nak minta boss sign, automatik aje… 😁😁😁

Coming soon, Shamin Nik Mansor, Ahmad Rizal Abd Razak, Mady, Asmida.

Jom join Abang long

Call/ whatapps 013-364310

Ilmu Baru Ceramah Memukau

Abang Long kat sini belajar ilmu baru…

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?