Bina Dana Pencen Dengan Hanya RM2000

Pagi tadi discuss dengan partner Abang Long tentang membina dana pencen pelanggan kami.

Ada diantara pelanggan kami yang bekerja sendiri dan tiada simpanan KWSP seperti orang bergaji bulanan.

Simpanan amat penting untuk hari tua. So kami duduk sambil menggunakan financial calculator  apps yang memang boleh di download dengan percuma.

So jika seorang usahawan yang berusia 30 tahun mula menyimpan sebanyak RM2000 sebulan selama 5 tahun. Kemudian dia tak menyimpan lagi untuk tempoh 10 tahun lagi. So duit RM2000 tu dia boleh lah start enjoy pada usia 35 tahun. Tak perlu nak simpan bulanan lagi dah.

Agaknya berapa jumlah simpanan yang akan diperolehi ushawan tersebut.

Jom kita kira.

Simpanan bulanan    = RM2000

Tempoh                          = 5 tahun (60 bulan)

% Dividen                      = 9%

Jumlah simpanan yang terkumpul selama 5 tahun tersebut =

RM 153,620.24

Jika duit ini di simpan untuk tempoh 15 tahun lagi sehingga ushawan ini berusia 50 tahun maka ushawan tersebut akan memiliki =

 RM 559,559.03

Oklah juga kan 5 tahun simpanan secara bulanan dan 15 tahun perap duit yang dahh disimpan. Duit bulanan tu dah boleh bayar duit Honda Accordad or Mazda CX 5 or enjoy baru lah balance…

Malah bukan itu saja mereka juga dapat perlindungan takaful secara percuma lebih RM1 juta.

Ya PERCUMA tanpa bayaran tetap bulanan. Hanya simpanan yang berkelayakkan.

Nak tau lebih jom lepak dengan Abang Long dan kita plan apa yang boleh anda mulakan.

Tak banyak sikit lama-lama banyak lah.